Cioki

Cioki este o prajitura extrem de simpla, de fapt un fel de sandvis din bezea cu crema, imbracata in nuca. Se face rapid si este ideala pentru "poftele de dulce" sau pentru niste musafiri care tocmai au sunat la usa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cioki

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar praf +1 plic de zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar
  • o lingurita de otet
  • jumate pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr de nuca macinata

Mod de preparare

Incepem cu prepararea turtitelor:
6 albusuri de ou se bat spuma cu 6 linguri de zahar. La jumatatea spumei se adauga o lingurita de otet. Se bate spuma foarte tare apoi cu ajutorul unei linguri se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt unsa cu putin ulei. Se pun la cuptor pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit. Sa nu va speriati daca se lasa cand se racesc, e normal.

Crema:
6 galbenusuri se amesteca cu 250 gr de zahar pudra si zaharul vanilat si se pune pe aburi. se amesteca pana se ingroasa. Aveti grija sa nu lasati prea mult pe aburi, cand incepe sa se ingroasa luati de pe foc, altfel zaharul se va carameliza si crema nu va fi asa gustoasa. Din pacate eu asa am patit, dar satisfactia a fost totusi ca s-a mancat tot, nu s-a simtit foarte tare zaharul. Asa e graba strica treaba.
Se lasa crema la racit pe urma se amesteca cu untul moale si la final se adauga cacaua.

Asamblarea:
Se ia o turtita se pune crema peste, apoi deasupra o alta turtita si se inveleste totul in crema. Se inveleste apoi biluta respectiva in nuca macinata apasand usor nuca ca sa se prinda de crema.


Cioki se servesc alaturi de o cafea aromata sau de un pahar savuros de limonada.

Reteta de Cioki a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia