Ciocolata de casa cu unt este un desert simplu si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de cacao, unt, zahar si eventual arome.
Ciocolata de casa cu unt se face foarte rapid. Mai intai cerne separat cacaoa si laptele praf, ca sa fie mai fin. Pune la fiert zaharul cu 200 ml de apa. Fierbe-l timp de 3 minute de la momentul in care a inceput sa fiarba. Adauga cate o lingura de cacao si fierbe-l din nou timp de 3 minute. Ia-l de pe foc si adauga untul, dupa care adauga treptat laptele praf. Amesteca pana se omogenizeaza. Toarna amestecul pentru ciocolata de casa cu unt intr-o tava unsa cu unt.
Cand incepe sa se intareasca o poti taia bucati. Poti adauga dupa gust alune, nuca, stafide, cafea boabe.
Alte retete de dulciuri recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii