Nu stiu altii cum sunt dar eu prefer intotdeauna ciocolata de casa in defavoarea ciocolatii din comert. Aceasta reteta de ciocolata este foarte usoara si gustoasa.
Intr-o cratita, nu foarte mica, puneti apa si zaharul pe foc mic si amestecati tot timpul, pana cand se topeste zaharul (e important), si pana obtineti un sirop mai gros. Apoi adaugati cate putin laptele praf amestecat cu cacaoa. Amestecati continuu. Daca nu mai puteti invarti lingura prin cratita, incepeti sa puneti untul taiat cubulete pana terminati de pus tot amestecul de cacao si lapte praf. Dupa ce se omogenizeaza ungeti o tava cu unt si rasturnati amestecul in ea. Nivelati, insistand mai mult, pana se indreapta in tava, apoi adaugati alunele. Se lasa tava cu ciocolata de casa la frigider, 12 ore si apoi se portioneaza.
Ciocolata de casa se serveste taiata in cubulete.
Reteta Ciocolata de casa a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz Cine poate refuza un medalion de salau proaspat ? Sunt incantata cand am la dispozitie ingrediente proaspete de...
Salau cu zucchini
Comentarii