Choux a la crème (Gogosi cu crema)

Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se observa ca aluatul se des

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200g apa
  • 75g unt proaspat
  • 2 lingurite zahar
  • 125g faina
  • 3 oua
  • sare
  • grasime pentru forma
  • frisca Crema de vanilie:1/2 l lapte clocotit
  • 1/2 baton vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 60g faina
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se observa ca aluatul se desprinde de pe cratita. Se da la o parte. Cind compozitia este calda, se adauga pe rind trei oua, amestecind mereu si se lasa apoi sa se raceasca. Se unge o tava de copt cu unt sau cu ulei si se pun cu lingurita gramajoare nu prea mari din compozitia rece (aceste gramajoare trebuie sa aiba forma de gogosi si sa fie puse in tava la distanta mare una de alta). Cind sint coapte se lasa sa se raceasca bine, apoi cu un cutit foarte ascutit, se taie capacele in asa fel, ca o parte sa ramina prinsa. Crema pregatita astfel: se pune laptele sa clocoteasca cu vanilia intr-o cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se toarna apoi, putin cite putin, laptele incalzit din nou. Se pune la foc, amestecind mereu, pina cind incepe sa se ingroase. Se da la o parte, se adauga untul si se freaca pina cind crema incepe sa se raceasca. Se umplu gogosile cu aceasta crema de vanilie peste care se pune putina frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia