Choux a la creme

Choux a la creme este un desert delicat, o prajitura frantuzeasca delicioasa umpluta cu crema delicata si scaldata in glazura de ciocolata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Choux a la creme

Ingrediente

  • Aluat:
  • 225 ml apa
  • 25 ml ulei
  • 125 g faina
  • 4 oua(3 mari)
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de amidon
  • 450 ml lapte
  • vanilie
  • 100 ml frisca
  • Decor:
  • 150 ml frisca
  • ciocolata topita
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai facem cojile:

apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc (toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.

Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min (pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. NU SE DESCHIDE USA!!!

Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Crema:

-punem laptele la fiert

-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam

-dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin

-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand continuu

-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema, oprim focul si lasam la racit

-cand s-a racit complet se mixeaza 100 ml frisca si se inglobeaza in crema, mixand bine

Cu ajutorul unui pos/lingurita se umplu choux-urile, deasupra cremei se spriteaza un strat de frisca si se pune capacelul.


Choux a la creme se decoreaza cu ciocolata topita amestecata cu 1 lingura unt sau cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce