Dacat tot am avut curajul sa incerc eclere... urmatorul pas este sa fac si choux a la creme... dupa aceeasi reteta.Se pune apa la fiert cu margarina,
Dacat tot am avut curajul sa incerc eclere... urmatorul pas este sa fac si choux a la creme... dupa aceeasi reteta.
Se pune apa la fiert cu margarina, am lasat pana s-a topit margarina, se adauga faina si sarea. Faina se adauga toata dintr-o data si se amesteca bine... In timp ce amestecam faina am luat cratita de pe foc... Se lasa putin la racit si apoi se adauga ouale intregi unul cate unul: se adauga un ou, se amesteca bine (eu de lene am bagat mixerul) dupa ce s-a incorporat primul ou se adauga al 2-lea. La fel si al 3-lea dupa ce a fost incorporat al 2-lea. Se pune in forma de ornat (posh) si intr-o tava, pe hartia de copt se pune compozitia sub forma unor fursecuri. Se dau la cuptor pana devin aurii.
Trecem apoi la prepararea cremei - se dizolva amidonul in lapte rece, cat sa nu aiba cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit.
Margarina se freaca cu mixerul bine si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza.
Cand e gata si crema se umplu gogoselele cu crema.
Se servesc pudrate cu zahar vanilat ori stropite cu grazura de ciocolata. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieEste facut la dorinta nepotului si fiului meu. "Sa faci o prajitura fara nimic sa o mancam cu lapte", nimic...
Desert checul mofturosilor
Comentarii