Cheesecake cu cirese negre

O reteta usoara, racoritoare, rapida si fara coacere. SUPER BUNA.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu cirese negre

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 gr biscuiti
  • 250 gr unt
  • Pentru umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 kg cirese fara samburi
  • 3 plicuri gelatina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar(pentru jeleu)

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc in blender si se pune untul topit peste biscuitii macinati. Intr-o forma cu margini detasabile, se pune stratul de biscuiti si se da la rece pentru 30 minute. In cele 100 ml apa se pun 2 plicuri de gelatina si se lasa sa se umfle. Intre timp, blenduim branza de vaci pana devine ca o pasta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si frisca lichida si se continua baterea cu mixerul cam 3 minute, pana creste crema (se cam dubleaza). Gelatina care deja s-a umflat se pune ca sa se dizolve in cele 100 ml lapte cald, dar nu fierbinte. (Gelatina pusa in laptele fierbinte nu se dizolva cum trebuie si nu isi face efectul ). Astfel gelatina dizolvata in lapte se amesteca cu crema de branza si astfel obtinem umplutura. Ciresele fara samburi se asaza roata dupa forma, adaugam 1/2 umplutura, apoi 1/2 din cantitatea de cirese, iar umplutura de branza si deasupra facem un jeleu de cirese. Ciresele ramase se pun pe foc cu 100 gr zahar si un plic de gelatina. Jeleul se lasa sa se racesca putin ( nu se pune fierbinte peste crema, riscam sa se taie), apoi il intindem deasupra. Se lasa la rece la frigider cam 4-5 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce