O reteta usoara, racoritoare, rapida si fara coacere. SUPER BUNA.
Biscuitii se maruntesc in blender si se pune untul topit peste biscuitii macinati. Intr-o forma cu margini detasabile, se pune stratul de biscuiti si se da la rece pentru 30 minute. In cele 100 ml apa se pun 2 plicuri de gelatina si se lasa sa se umfle. Intre timp, blenduim branza de vaci pana devine ca o pasta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si frisca lichida si se continua baterea cu mixerul cam 3 minute, pana creste crema (se cam dubleaza). Gelatina care deja s-a umflat se pune ca sa se dizolve in cele 100 ml lapte cald, dar nu fierbinte. (Gelatina pusa in laptele fierbinte nu se dizolva cum trebuie si nu isi face efectul ). Astfel gelatina dizolvata in lapte se amesteca cu crema de branza si astfel obtinem umplutura. Ciresele fara samburi se asaza roata dupa forma, adaugam 1/2 umplutura, apoi 1/2 din cantitatea de cirese, iar umplutura de branza si deasupra facem un jeleu de cirese. Ciresele ramase se pun pe foc cu 100 gr zahar si un plic de gelatina. Jeleul se lasa sa se racesca putin ( nu se pune fierbinte peste crema, riscam sa se taie), apoi il intindem deasupra. Se lasa la rece la frigider cam 4-5 ore.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii