Cheesecake-ul zebra cu jeleu de portocale este un cheesecake mai dichisit, care necesita un pic de munca, insa care cu siguranta va bucura mesenii, atat vizual, cat si gustativ.
Se face un aluat din toate ingredientele pentru aluat, se inveleste in folie si se da la rece.
Intre timp pregatim umplutura: Radem coaja de la portocale si stoarcem sucul lor peste ea si il lasam sa stea pana pregatim compozitia de branza. O sa avem nevoie de 50 ml suc strecurat.
Batem cele doua tipuri de branza cu zaharul si zaharul vanilat ( pe care eu il produc acasa, in rasnita de cafea, din zahar si pastaie de vanilie), adaugam pe rand albusurile si ouale, mixand bine de fiecare data, ca sa inglobeze cat mai mult aer. Impartim compozitia in doua boluri. Intr-unul adaugam faina de orez (am avut eu) si jumatate din sucul de portocale, apoi mixam. In celalat adaugam cacaoa si cealalta jumatate din sucul de portocale si mixam.
Intindem coca si tapetam o forma de tarta cu fundul detasabil, in prealabil unsa cu unt si tapetata cu cacao ( eu am terminat cacaoa si am tapetat-o cu faina ).
Pregatim frontul de lucru, doua linguri si incalzim cuptorul la 180°C. Incepem sa punem cate o lingura din compozitia alba si peste ea o lingura din compozitia cu cacao si tot asa, pana terminam ambele compozitii. Dam la cuptor (static) pentru o ora. Sa nu fiti tentati sa lasati mai mult, chiar daca la mijloc compozitia pare mai moale. Stingeti focul si lasati sa se raceasca prajitura in cuptor, altfel se poate crapa.
Dupa ce s-a racit, se prepara jeleul de deasupra din suc de portocale filtrat, putin zahar vanilat si Tortagel, ca sa se inchege rapid. Se poate prepara si cu gelatina normala, insa in acest caz trebuie sa asteptam pana gelatina incepe sa se ingroase putin, apoi se intinde pe suprafata prajiturii. Se taie cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire, eventual tinuta in apa calda, apoi stearsa cu un servetel.
Cheesecake-ul zebra cu jeleu de portocale se serveste ca desert atat la mesele in familie cat si la cele destive.
Reteta de cheesecake zebra cu jeleu de portocale a fost propusa de forumul Culinar.ro de Bolognese di Cluj.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii