Cheesecake Tiramisu - Tiramisu reţetă readaptata

Un desert minunat, pufos si aromat! Ce poate fi mai frumos in aceasta vacanta decat sa ne rasfatam cu bunatati care mai de care! Tiramisu reţetă originală, intr-o varianta readaptata ;)

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Cheesecake Tiramisu - Tiramisu reţetă readaptata

Ingrediente

  • Pt. crusta:
  • 170 g biscuiti Petit
  • 60 g unt topit
  • 200 g piscoturi
  • Pt. crema:
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg crema de ciocolata Nutella
  • 1 lg cacao
  • Pt. insiropat:
  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lg Amaretto

Mod de preparare

Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt.

Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se taseaza bine dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se prepara siropul din apa, zahar si amaretto. Piscoturile se scufunda pe rand in sirop si se asaza unul langa celalalt, peste crusta de biscuiti dupa ce acesta s-a racit.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie iar apoi se adauga frisca lichida in doua reprize si se mixeaza pana se obtine o crema aerata, pufoasa si omogena. Se pastreaza cam 4-5 lg din crema, restul se toarna in tava peste piscoturi.

Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata pana se omogenizeaza. Se traseaza forme deasupra cu ajutorul unui posh. Se pudreaza cu cacao si se da la rece cel putin 2 ore.

Se desface inelul detasabil, se indeparteaza cu grija si se transfera pe un platou. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

Sa va fie de bine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce