Cheesecake-ul poate fi pregatit si sub forme individuale, ca si cele de briose, nu-i obligatoriu sa faci unul mare. In plus daca alegi sa pregatesti cheesecake in forma de briose vei obtine forma clasica, rotunda, in varianta mini.
Toate ingredintele se lasa cel putin 2 ore la temperatura camerei. Cuptorul se incalzeste la 180C. Se ung cele 18 forme si se pune hartie in fiecare forma. Daca formele sunt neunse hartia are tendinta sa iasa din forma. Intr-un bol se amesteca firimiturile cu untul topit. Din amestecul obtinut se pune cate o lingurita cu varf in fiecare forma.
Se "batatoreste" si se da la cuptor timp de 5 minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Temperatura cuptorului se micsoareaza la 170 C. Crema de branza se amesteca cu mascarpone si zahar si se adauga pe rand cele 3 oua, amesetcand bine dupa fiecare. Se adauga un pic de sare, esenta de rom si ciocolata. Inainte de acest procedeu ciocolata se pune intr-o sita si se cerne deasupra putina faina, altfel ciocolata nu se duce la fund. Tavile de cupcake se dau la cuptor puse in alte tavi cu apa fierbinte timp de 25 minute. Dupa 25 minute se opreste cuptorul, dar nu se deschide timp de alte 30 minute - daca deschideti cuptorul se crapa prajiturelele.
Reteta de cheesecake tip briosa a fost propusa de Roxana. pe forum culinar
Briosele cheesecake se pot servi cu fructe sau sos de fructe.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii