Pentru ca beneficiez de zmeura din propria gradina, am făcut un cheesecake cu zmeura ca tot aveau pofta copii de ceva bun. În ajutor mi-a venit și fetita
Se pisează biscuiții într-un robot de bucătărie sau într-o punga cu sucitorul, apoi se adaugă untul topit și zaharul. Se amesteca toate ingredientele și apoi se pune totul într-o tava cu inel detașabil, de 28 diametru. Se da la rece.
Brânza de vaci se da și ea prin robot (opțional). Separat se bate frișca rece, după vreo 3 min adăugăm zaharul și o batem pana aceasta este ferma. Amestecam apoi cu brânza. Gelatina se pune la hidratat conform instrucțiunilor, iar după hidratare se baga la cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde sau pe foc. ATENȚIE, aceasta nu trebuia fiarbă. Punem și gelatina peste compoziția se mai sus și amestecam bine după care o turnam peste blatul de biscuit.
Jeleu
Intro cratiță punem toate ingredientele și fierbem la foc mic pana acesta începe sa se îngroașe. Cu ajutorul unui blender sau robot, tocam totul și dam apoi prin sita. Asta dacă în caz nu va place cu semințe. Noi folosim amândouă variantele. Cu gelatina se procedează ca mai sus numai ca acum o adăugăm direct în siropul cald. Turnam peste crema de brânză. Lăsăm puțin apoi dam la rece pentru 2 sau 3 ore.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii