Cheesecake cu struguri si mar

Oprajitura fara coacere foarte rapida si gustoasa, aromata.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu struguri si mar

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 gr biscuiti
  • 250 gr unt sau 1 cub RAMA pentru prajituri
  • Pentru crema:
  • 300 gr branza de vaci proaspata(stoarsa)
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar pudra+ 100 gr zahar
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • Decor:
  • 2 mere mari rosii
  • un ciorchine de strugure alb

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim crema si fructele. Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute timp in care intr-un castron se blendeaza branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul si zaharul pudra si cel vanilat. Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin. Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare. Fructele le spalam. Merele se taie cubulete dar pastram doar cateva felii subtiri pentru decor.

Strugurii ii taiem in doua si ii curatam de samburi.

Asamblare: peste stratul de biscuti punem pe marginea formei struguri si felii de mar jumatate din crema, apoi cubuletele de mar si jumatatile de struguri apoi cealalta jumatate de crema si ornam cu struguri si felii de mar (dupa preferinta). O prajitura usoara fara coacere cu fructe de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce