Oprajitura fara coacere foarte rapida si gustoasa, aromata.
Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim crema si fructele. Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute timp in care intr-un castron se blendeaza branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul si zaharul pudra si cel vanilat. Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin. Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare. Fructele le spalam. Merele se taie cubulete dar pastram doar cateva felii subtiri pentru decor.
Strugurii ii taiem in doua si ii curatam de samburi.
Asamblare: peste stratul de biscuti punem pe marginea formei struguri si felii de mar jumatate din crema, apoi cubuletele de mar si jumatatile de struguri apoi cealalta jumatate de crema si ornam cu struguri si felii de mar (dupa preferinta). O prajitura usoara fara coacere cu fructe de sezon.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii