Cheesecake cu menta si afine

Cheesecake-ul cu menta si afine este un desert simplu de facut, usor, aerat, fara prea multe batai de cap, potrivit pentru zilele calde de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu menta si afine

Ingrediente

  • Crusta:
  • 150 g biscuiti
  • 100 g pricomigdale
  • 50 g alune de padure
  • 150 g unt
  • Crema:
  • 300 g ricotta
  • 300 ml frisca
  • 70 g zahar
  • 3 lg sirop de menta
  • 100 ml lapte
  • 12 g gelatina (pentru 500 ml lichid)
  • In plus:
  • afine si zahar

Mod de preparare

Am tocat la blender biscuitii, pricomigdalele si alunele, apoi le-am amestecat cu untul, am tapetat o tava cu diametrul de 20 cm, baza si marginile si am dat la rece (la frigider).

Pentru crema de branza:

Am amestecat cu ricotta cu siropul de menta

Am topit zaharul in laptele cald, apoi am adaugat gelatina inmuiata in apa (daca nu se dizolva gelatina, mai incalzim putin pe baie de abur), am racorit, strecurat sa nu ramana gelatina nedizolvata si l-am adaugat in ricotta, apoi am amestecat cu frisca batuta.

Am turnat in forma tapetata, peste crusta si am lasat peste noapte la frigider, sa se intareasca (minim 6 ore).

Am ornat cu feliute de piersica, pe care le-am uns cu jeleu pentru tarte (preparat dupa instructiunile de pe plic), asta prima data.

A doua oara am pus niste afine cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie unsa cu putin ulei si le-am lasat pana s-a facut un sirop mai gros si s-au inmuiat. Puteti adauga si aici niste frunze de menta daca doriti si niste zeama de lamaie. Cu asta am servit deasupra cheesecake-ul, dupa sederea la frigider.


Serviti cheesecake-ul cu menta si afine de la frigider.

Reteta de cheesecake propusa de PaulaM pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
1
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata
Bucataras.RO

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

Foarte buna a iesit pizza mea de ieri, in care am asezonat carnea de pui afumata, de la oala cu untura, cu ciuperci din...

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce