Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese este o reteta delicioasa. Pentru a prepara acest cheesecake aveti nevoie de piscoturi, biscuiti, unt, branza, zahar, esenta de rom, lapte, amidon zi oua.
Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza.
Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese este o reteta delicioasa. Pentru a prepara acest cheesecake tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt. Ungeti cu unt si marginile tavitei. Apoi pisati bine piscoturile si biscuitii, pana obtineti o faina, dar nu foarte foarte fina. Topiti putintel untul, nu chiar de tot, la microunde ca se face mai rapid (asta daca nu va e frica de moarte tinara :P) si il amestecati bine cu faina de piscoturi si biscuitei. Amestecati bine bine si puneti compozitia astfel obtinuta in tava. Nivelati cu manuta si bagati la cuptor pentru maxim 15 minute.
Asaaa....eu am folosit branza de vaci (bio?!) - home made by albinutza din lapte proaspat de vacuta, prins cu cheag, lov 'u Brindusa pentru pont. Frecati bine branza de vaci cu zahar, pana obtineti o pasta. Cel mai bine e sa o blenduiti putintel. Zbateti cele doua oua, ca pentru un scrob, turnati esenta de rom si puneti-le peste branza si omogenizati.
Intr-o craticioara, puneti laptele pe foc impreuna cu cele doua linguri de amidon alimentar. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de fund (al oalei, sa vem putintica rusinica :P) si cand s-a ingrosat il dam la racit. Amestecati crema de lapte cu crema de branza, omogenizam si turnam totul in tava cu blatul copt pe jumatate. Dati totul la cuptor, la foc potrivit, de asta data, si lasati pana ce nu mai pluteste crema prin tava adica pina se incheaga si devine frumos aurie.
Scoateti tava si lasam la racit. Serviti cand e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra.
Foarte bun! Parol!
Primul meu cheescake si sunt foarte mandra de el.
Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese se serveste ca si desert cu o ceasca de ceai, cafea ori o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii