Cheesecake Brownie

Cheesecake Brownie este desertul preferat al copiilor sin Statele Unite, insa foarte rapid a devenit un desert popular si la noi, mai ales ca e o prajitura delicioasa cu branza. Se prepara foarte rapid si usor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake Brownie

Ingrediente

  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr crema branza (eu am folosit Rama)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • esenta vanilie
  • Pentru brownie:
  • 200 gr zahar
  • 300 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 6 oua vf sare
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Cheesecake Brownie este desertul preferat al copiilor sin Statele Unite, insa foarte rapid a devenit un desert popular si la  noi, mai ales ca este foarte usor de facut. Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la cuptor. Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata, luam vasul de pe foc si lasam la racit. Separat, mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul.

Ajutandu-ne de un tel incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt ( in nici un caz nu folositi tava de la cuptor pentru ca este prea mare) si punem compozitia de mai sus. Acum e momentul sa folosim si compozitia de branza. Ajutandu-ne de o lingura, punem din loc in loc si crema de branza pana terminam compozitia. Amestecam usor cu o furculita sau cu o scobitoare. Dam la cuptor, la foc mic pentru 40 min.


Cheesecake Brownie se taie cubulete si se serveste cu o ceasca calda de cafea sua stropit cu sirop de fructe. Reteta Cheesecake Brownie a fost propusa de Bucataria_Portocalie pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Zacusca de vinete 2
Bucataras.RO

Zacusca de vinete 2

Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut. Mi-au iesit mai putine borcane...

Zacusca de vinete 2
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide