Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, cu mixerul. Se adauga mixand continuu si esenta cu vanilie. Cand comp
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, cu mixerul. Se adauga mixand continuu si esenta cu vanilie. Cand compozitia devine cremoasa, ca o spuma, se adauga uleiul cate putin, si, dupa incorporarea lui, si laptele si faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde. Separat, se bat tot cu mixerul la viteza mai mare albusurile, cu un varf de cutit de sare si zahar, nu neaparat pudra, ci si tos, dar va trebui sa se mixeze mai mult. Compozitia trebuie sa fie foarte tare, exact ca la bezea. Se incorporeaza cele doua compozitii, amestecand doar de sus in jos, cu lingura de lemn, sa dea consistenta aluatului. Se amesteca doar de sus in jos si nu cu mixerul.
Se pune aluatul in proportie de 3/4 in tavile tapetate anterior (3 tavi de chec pline). Restul de coca se amesteca bine cu cacao si se pune cu lingura peste compozitia din tavi, in forma de zig-zag-uri. Peste toate, se va "serpui" cate 2-3 linguri de bezea, pastrata de la coca si, peste toate acestea, se presara scortisoara. Se baga in cuptor, la foc potrivit. Nu se incinge cuptorul inainte, ci se porneste atunci cand se baga tavile la cuptor.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii