Chec in doua culori

Chec in doua culori este o reteta de prajituri delicioasa. Este doar una dintre multele retete de chec pe care le gasiti pe culinar.ro

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chec in doua culori

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca cocos
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • 100 ml lapte
  • Ornare:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata lapte

Mod de preparare

Pentru pregatirea aluatului slbusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana ies o bezea. Galbenusurile se bat cu 1 lingura de zahar si uleiul. Peste albusurile batute se adauga  galbenusurile, faina, praful de copt, coaja de lamaie-portocala. Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.
Compozitia se imparte in doua compozitii.
Intr-o compozitie se adauga cacao si scortisoara si se amesteca pana se inglobeaza cacao in aluat. In cealalta se adauga nuca de cocos. Se ung doua forme cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluaturile in forme si se coc cam 25 min. Dupa coacere si racire se scot din forme si se taie felii.

Crema:
Praful de budinca cu 2-3 linguri de zahar se dilueaza cu 2-3 linguri de lapte. Restul de lapte si zahar se pun pe foc, iar cand laptele fierbe se adauga praful de budinca diluat. Se amesteca cu telul sa nu se formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se raceste. Dupa racire, budinca se amesteca cu untul si coaja de lamaie-portocala. Ciocolata alba si ciocolata lapte se taie marunt si se topesc impreuna bain-marie.

Asamblare:
Fiecare felie de aluat se unge cu crema si se lipesc,intercaland culorile. O felie cu cocos, o felie cu cacao. Se formeaza prajitura mai lunga sau mai scurta. Se monteaza prajitura pe un gratar, iar cu lingura glazuram prajitura cu ciocolata topita.


Tinem prajitura la frigider cam 1 ora, apoi o taiem in diagonala. Taiata astfel se vor vedea 2 culori pe aceeasi felie de prajitura.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Parteneri
Cum se face omleta perfecta
Bucataras.RO

Cum se face omleta perfecta

Salutare si bine te-am gasit la o noua lectie de gatit ! Azi te-nvat cum se pregatesti omleta perfecta ! Iar pentru asta,...

Cum se face omleta perfecta
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala