Chec cu nuca si rahat

Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castro

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 500g zahar
  • 350g faina
  • 16 linguri apa rece
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un varf de sare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un castronel nuci macinate
  • un castronel rahat taiat bucatele

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 300g zahar, aromele si 8 linguri apa rece, pana se face ca o crema si creste in volum. Intr-un alt castron se mixeaza albusurile spuma cu 200g zahar, 8 linguri apa rece si 1/2 pachet praf de copt + varf de sare, pana creste si se intareste. In castronul cu galbenusuri se pune nuca macinata + faina, se amesteca. Tot in acest castron se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca foarte usor, de jos in sus.

Ungem si tapetam doua tavi de cozonac , punem jumatate din compozitie in ambele tavi, asezam bucatelele de rahat si turnam restul de compozitie, nivelam cu furculita, mai bine zis invartim putin cu furculita prin compozitie ca sa se aseze rahatul. Punem tavile la cuptor, cuptorul incins dinainte, foc potrivit, cca.1h. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.
P.S. Castronul unde amestecam galbenusurile trebuie sa fie mai incapator decat cel unde batem albusurile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Salata cu fasole verde si sunca
Bucataras.RO

Salata cu fasole verde si sunca

M-am inspirat de aici de reteta,am modificat-o putin,a iesit bunicica

Salata cu fasole verde si sunca
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide