Se bat albusurile spuma cu un praf de sare dupa care se adauga zaharul treptat si zaharul vanilat,se bat pana se topeste zaharul. Separat se amesteca
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare dupa care se adauga zaharul treptat si zaharul vanilat,se bat pana se topeste zaharul.
Separat se amesteca galbenusurile cu praful de copt, uleiul si apa minerala.
Compozitia obninuta se amesteca cu albusurile, se pune romul si nuca pisata cum va place (eu am pisat-o mai mult) apoi se pune faina in ploaie si se amesteca usor cu lingura de lemn.
Se tapeteaza formele cu hartie pentru copt. Se pune in forme cam 3/4 si din compozitie, ce ramane puneti cacao si se amesteca usor pana se incorporeaza uniform cu restul din tava. Se coace la foc potrivit cam 60 min
Eu am pus colorant gel roz de la WILTON si o tava am facut-o cu roz , am scos cacaoa, tot pe la voi pe culinar am vazut si m-am gandit ca pe fetita mea ar incanta-o.
Pofta buna!
Reteta Chec cu nuca si cacao propusa de marinaemy
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzSalam de biscuiţi, reţetă rapida, fara coacere, pe placul copiilor!
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Comentarii