Se pune intr-un vas mai mare uleiul cu zaharul si se mixeaza pina sa dizolvat zaharul, apoi se adauga ouale, se amesteca continuu, apoi se adauga lapt
Se pune intr-un vas mai mare uleiul cu zaharul si se mixeaza pina sa dizolvat zaharul, apoi se adauga ouale, se amesteca continuu, apoi se adauga laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt, esenta. Se unge cu putin ulei o forma de chec mai mare, se tapeteaza cu faina si se pune jumatate din compozitie si puneti nuca taiata mai mare, stafidele, iar peste se pune usor restul de compozitie. Se coace la cuptor preincalzit la 200 grade, 1 ora si 15 min, dupa 45 min. se da cuptorul, la 170 grade se face proba cu scobitoarea.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzSalam de biscuiţi, reţetă rapida, fara coacere, pe placul copiilor!
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Comentarii