Castel cu crema de budinca si glazura de ciocolata

Castelul cu crema de budinca si glazura de ciocolata este o prajitura de casa delicioasa ce poate lua forma unui tort castel.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 50 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte in care se stinge bicarbonatul si amoniacul
  • 600 g faina.
  • Crema: 
  • 2 budinci
  • 600 ml lapte
  • un unt stors de apa
  • 250 g zahar
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Castelul cu crema de budinca si glazura de ciocolata este o prajitura de casa delicioasa ce poate lua forma unui tort castel. Se framanta toate la un loc si se imparte in 2 parti. Dintr-o parte se coc 2 foi pe dosul tavii. Din cealalta parte care se amesteca cu cacao, se modeleaza cu mana 12 betisoare groase cat un creion si lungi cat tava. Se coc pe dosul tavii. Dupa ce s-au copt, foile se taie in cate trei parti egale.

Crema: 2 budinci care se fierb in 600ml lapte si dupa ce se racesc se amesteca cu un unt stors de apa si frecat cu 250g zahar.

Modul de asezare: Se pune o foaie, se unge cu crema si se asaza 3 bete. Apoi se unge iar cu crema si se pun 2 bete. Se unge din nou cu crema si se pune in varful piramidei un bat. Celelalte doua parti din foaie se ung cu crema si se pun pe lateral. Peste cele doua castele se pune glazura si frisca.

Glazura rece: 6 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri apa. Toate se amesteca bine si se pune putin unt si vanilie dupa gust.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia