Capsuni dublu-nvelite

Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza sa fie fixate capsunile.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 capsuni mari
  • 1 ananas
  • 100 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr ciocolata neagra de consum
  • 20 gr unt
  • 2 gr pasta de vanilie

Mod de preparare

Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza sa fie fixate capsunile. Ciocolata si untul se topesc pe o baie de apa, la temperatura mica. In fiecare capsuna se introduce un element de fixare, care poate fi chiar o scobitoare. Se glaseaza fiecare capsuna cu ciocolata topita, in 1-2 straturi. Se fixeaza cu scobitoarea pe bucata de ananas si se da totul la rece. Smantana proaspata se bate la mixer, cu zaharul pudra pana se face frisca. La final se adauga vanilia, care va da aroma. cu o punga fara colt se orneaza platoul cu frisca. Daca aceasta este si ea rece, va ramane in forma care se doreste si nu va curge. Se decoreaza cu ciocolata rasa, pudra de cacao, fulgi de nuca de cocos sau alte decoratiuni.


Se serveste rece, taind felii din baza de ananas.

Alte retete:

Tiramisu Prajitura cu visine Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide