Briose umplute cu budinca

Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit,

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose umplute cu budinca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 g smantana
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic budinca
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta. Se mixeaza bine toate ingredientele. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se pune aluatul intr-un pos.

Umplutura:

Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert. Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste. Zahar se adauga numai daca este nevoie. Se lasa budinca sa se racoreasca putin. Se aseaza hartiutele in tava de briose.

Se pune cu posul un strat de aluat, apoi se aseaza in mijloc o lingura cu budinca si se acopera cu un alt strat de aluat.

Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.


Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia