Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de lamaie intr-un recipient la foc mediu. Se amesteca pana
Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de lamaie intr-un recipient la foc mediu. Se amesteca pana cand laptele este cald si untul este topit. Se toarna intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In acelasi timp, se combina apa calda cu restul de 1 lingura de zahar intr-un castron mic unde se toarna in ploaie drojdia de bere si se lasa pana se topeste, in jur de 10 de minute. Se bat ouale intregi, galbenusul de ou, drojdia de bere in laptele racit.
Intr-un alt castron, se amesteca sarea cu cele 3 1 / 3 cani de faina. Se adauga amestecul facut mai devreme si se framanta pana se formeaza un aluat lipicios. Se adauga visinele si fisticul. Se amesteca in continuare pana aluatul devine elastic. Daca aluatul este prea lipicios, se mai cerne faina peste el.
Se pune aluatul intr-o tava si se unge suprafata cu unt topit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cam 2 ore. Se mai framanta usor si se mai lasa 30 minute. Se separa in 4 parti egale. Se face fiecare parte de aluat ca o bila. Fiecare bila se mai imparte in 4 bucati si se puna la copt in forme de aproximativ 20-30 cm. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa sa creasca pana isi dubleza volumul, cam 30 minute.
Se pregateste cuptorul si se dau la copt la 180 grade.
Se ung chiflele cu ou. Se coc pana capata o culoare galbui maronie si apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura se prepara astfel: se amesteca zaharul pudra cu laptele caldut pana se face o compozitie mai consistenta. Daca este prea tare se mai poate adauga lapte.
Se traseaza cate o cruce pe fiecare briosa si se servesc la temperatura camerei.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii