Aceasta reteta de briose se prepara foarte usor si nu necesita multe ingrediente. Pentru prepararea brioselor aveti nevoie de faina, unt, zahar, nuci pecan, praf de copt, mere, smantana si lapte.
Se amesteca 50 gr faina cu unt, apoi se adauga o lingura de zahar si bucatele de nuci. Intr-un alt bol se amesteca restul de faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si putina sare. Se adauga zaharul, scortisoara si 2 mere rase pe razatoare,a mestecate cu oul batut, smantana si laptele. Se amesteca si se toarna amestecul in formele de briose, pana se umplu doua treimi. Se presara cu bucatele mici de nuci. Marul ramas se taie feliute, care se infig in briose. Se coc aproximativ 20 de minute, pana incep sa se rumeneasca si sa creasca.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Pasca cu smantana
Salam de biscuiti de post
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii