Briose cu mere sau muffins cu mere este o reteta simpla de prajituri care se prepare in mai putin de 30 de minute.Pentru a face reteta de briose cu mere aveti neboie de mere, faina, unt, zahar si alte ingrediente.
Se freaca untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina.
Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se pun si stafidele si scortisoara.
Se repartizeaza aluatul in formele in care am pus si hartia pentru briose. Ies 10 briose mari sau 20 mai mici, depinde de forme. Se coc aprox. 25 – 30 min.
Se servesc la o ceasca de ceai, cafea ori cacao. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniDe la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumataIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii