Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Retete dietetice

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Ingrediente

  • Briose:
  • 150 g capsuni
  • 90 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 90 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 15 g mac
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • un praf de sare
  • Crema de branza:
  • 60 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 30 g unt moale
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • 5 g mac
  • 3 capsuni

Mod de preparare

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din capsuni pentru decor. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, lasand suficient spatiu pentru ca briosele sa creasca. Se presara capsunile ramase pe fiecare briosa. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca. Intre timp, se pregateste crema de branza. Intr-un castron, se mixeaza branza, untul si zaharul. Crema astfel obtinuta se pune intr-un posh si se introduce la congelator pentru 20-30 de minute. Se decoreaza apoi briosele cu ea, facand cate o floare mica (crema mea a fost cam lichida pentru ca nu am tinut-o suficient la rece si de aceea nici nu am folosit-o pe toata, dar dupa ce am bagat briosele in frigider s-a intarit). Se presara cateva seminte de mac si se asaza cate un sfert de capsuna (spalata) pe fiecare briosa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce