Briose cu jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose cu jeleu de visine

Ingrediente

  • 3 oua
  • 40 g unt
  • 125 ml iaurt cu visine
  • 150 g zahar
  • 170 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml compot de visine (sau suc natural de visine)
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet cu praf de budinca de vanilie

Mod de preparare

Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca.

Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se ingroasa.

Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie.

Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.

Pentru briose:

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Mixam bine amestecul.

Trebuie sa iasa un aluat mai moale ca la chec.

Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).

Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei, asezam o lingurita cu jeleu de visine si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.

Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici. Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.

Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.
Alte retete prajituri recomandate

Tarta cu visine

Compot de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul. Isi face singur treaba. Inspirata de la Merisor reteta.

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide