Briose cu iaurt si mure

Briosele cu iaurt si mure sunt absolut delicioase. O reteta de briose cu fructe usor de facut, fragede si aromate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Briose cu iaurt si mure

Ingrediente

  • 3 oua
  • 170 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 250 gr iaurt simplu
  • 250-300 gr faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • mure congelate

Mod de preparare

Intr-un vas mixam ouale (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar acesta din urma se topeste.
Incorporam usor uleiul, apoi iaurtul.
Amestecam 200 gr faina cu praful de copt si bicarbonatul.
Il amestecam treptat in compozitia de mai sus, apoi mai adaugam faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.
La final adaugam coaja rasa de portocala si zahaul cu pastai de vanilie.
Punem hartiute de copt in tava de briose si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.
Deasupra asezam cate 5-6 mure, apoi bagam tava in cuptorul incins.
Lasam pana sunt rumenite frumos si coapte (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).
Cand sunt gata le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si le savuram ca prea delicioase ies ;)

Produs prefera Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html


Briosele cu iaurt si mure se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia