Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta prajitura va trebuie 200 g de zmeura si 100 g mure.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Briose cu fructe de padure

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml lapte
  • 180 gr faina alba
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 50 gr migdale
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic drojdie uscata
  • lamaie
  • portocala
  • scortisoara
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr zmeura
  • 100 gr mure
  • 25 gr migdale
  • Pentru finisare:
  • zahar pudra
  • menta frunzulite

Mod de preparare

Briose cu fructe de padure este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura faceti prima data aluatul amestecand intr-un bol faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie, un praf de scortisoara si drojdia. Se adauga dupa aceea laptele, galbenusurile si untul moale. Se amesteca bine, sa se omogenizeze.
Zeama de la portocala se toarna si ea la aluat

Incingeti cuptorul si puneti apoi aluatul in formele de briose unde cu unt. Daca folositi forme de silicon nu e nevoie sa faceti aceasta operatiune. Formele nu se umple decat pana la doua treimi din inaltime. Amestecam fructele de padure si apoi turnam peste fructe restul de compozitie. La final se presara cu fulgi de migdaleleSe lasa cam 3o de minute in cuptor.


Briosele cu fructe de padure se servesc reci, pudrate cu zahar si decorate cu frunzulite de menta!
Pentru aceasta reteta mi-ar fi foarte util setul de 12 forme silicon pentru prajituri - Kitchen Craft ( de la kitchen shop).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia