Briose cu ciocolata pentru Halloween

Ai nevoie de doua castroane mai mari.

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 3 oua
  • 240 gr faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 65 gr cacao
  • un praf de sare
  • 350 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 180 ml lapte batut
  • 240 ml apa rece
  • Topping:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 300 gr ciocolata alba
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul.
In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece.
Amesteca apoi in doua-trei transe amestecul uscat peste ingredientele lichide. Omogenizeaza bine cu un tel sau cu o spatula de silicon.
Muta compozitia intr-o cana sau intr-un ibric si toarna aluatul in formele de briose, tapetate cu hartii speciale, ca sa nu se lipeasca.
Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute si mare atentie, nu deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, altfel briosele se vor desumfla.
Lasa-le apoi la racit si intre timp topeste ciocolata.
Pune pe foc doua craticioare cu putina apa si deasupra cate un castron. Apa nu trebuie sa atinga fundul castronului!
Rupe ciocolata bucati si pune intr-un castron ciocolata alba si in celalalt ciocolata neagra. Adauga peste fiecare cate 2-3 linguri de smantana lichida pentru frisca.
Cand s-a topit, opreste focul si pune in doua pungute de bucatarie cate doua liguri de ciocolata alba si neagra, apoi taie cu o foarfeca un varf subtire.
Imbraca jumatate de briose cu ciocolata alba din castron si restul cu cea neagra.
Fa cate o spirala de ciocolata cu ajutorul pungutei si apoi cu un bat de frigaruie sau cu o scobitoare traseaza 5-6 linii din interiorul briosei spre exterior, formand astfel panza de paianjen.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia