Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca sunt necesare urmatoarele ingrediente: cascaval, fulgi de cartofi, faina, cascaval, ou, drojdie, lapte, smantana, zahar, ulei, sunca, mustar, ketchup, ceapa, unt.
Laptele se incalzeste foarte putin, se amesteca cu smantana, drojdia, putin zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un alt vas se amesteca faina, fulgii de cartofi, sarea, ~ 60 g cascaval ras (restul se va pune pe deasupra).
Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, i se adauga ouale batute spuma si uleiul.
Continutul celor doua vase se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte pana ce se pregateste umplutura.
Ingredientele pentru umplutura se pun in mixer si se mixeaza foarte bine.
Se ung cu unt formele de briose, se pune umplutura pana la jumatate, pe deasupra, cu o lingurita se pune umplutura de sunca si se acopera cu o alta parte de aluat. Pe deasupra se presara cascaval ras si se mai lasa la dospit ~ 10 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun formele la copt: 5 minute la 200 de grade, apoi, se coboara temperatura la 150 de grade si se mai lasa 15 minute.
Umplutura se poate mixa pana ce devine pasta dar poate sa ramana si doar maruntita.
Pot fi servite dupa ce s-au scos din tava.
Alte retete recomandate:
Briose cu cascaval (din aluat de foi)
Briose cu cocos prajit
Briose cu visine si mac
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii