Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Briose cu capsuni si arahide

Ingrediente

  • Briose: doua oua; un praf de sare; 100 g unt moale; 150 g zahar; 125 g faina; jumatate de lingurita de praf de copt; 100 g arahide macinate; 60 ml lapte; 175 g capsuni.
  • Decor: 100 g capsuni+o lingura zahar; 140 g de branza pufoasa cu smantana; 4 linguri zahar; 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider); un plic de zahar vanilat; un plic de intaritor pentru frisca; 12 jumatati de felii de capsuni; ornamente colorate.

Mod de preparare

Briose: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si arahidele macinate si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule de silicon, alternativ cu laptele. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza capsunile spalate si taiate marunt. Aluatul se distribuie in 12 forme pentru briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca. Decor: Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu o lingura de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa apoi la racit, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza branza cu zaharul pana cand cristalele de zahar sunt complet dizolvate. se mixeaza, intr-un alt vas, frisca impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se amesteca frisca batuta cu branza si capsunile, apoi se decoreaza briosele cu crema astfel obtinuta. Se pun feliutele de capsuna in varful brioselor si ornamentele colorate se presara peste crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce