Briose cu capsuni

Briose cu capsuni este o reteta simpla de briose pufoase cu fructe, niste briose bune de pus in pachetul de scoala.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Briose cu capsuni

Ingrediente

  • Ou - 2 buc.; Zahar - 200 g ;Lapte - 150 ml ;faina - 300 g ; capsuni - 250 g ;praf de copt - 1 pliculet ;esenta de lamaie - 1 lingurita

Mod de preparare

Punem intr-un vas doua oua, adaugam zaharul, laptele si esenta de vanilie in functie de preferinte (eu am pus o lingurita, dar depinde si de cat de concentrata este esenta). Amestecam ingredientele pentru briose pana cand se topeste zaharul. Oprim doua-trei linguri de faina pentru a tavali capsunile, iar intr-un alt vas amestecam ceea ce a mai ramas din cele 300 g de faina cu un pliculet de praf de copt. Presaram faina amestecata cu praful de copt in compozitia lichida a brioselor si amestecam pana cand o incorporam. Turnam apoi aluatul in formele de briose unse si tapetate cu faina. Deoarece briosele pufoase vor creste in timpul coacerii, nu umplem formele, ci turnam aluat doar pana la jumatate.Apoi trecem capsunile prin faina si le punem in mijlocul fiecarei briose, presandu-le delicat cu degetele. Coacem briosele timp de aproximativ 40-50 minute, dar cel mai sigur este sa le scoatem de la cuptor dupa ce le incercam cu o scobitoare .


Cu ajutorul butonului "REHEAT" le puteti reincalzi, cu programul de coacere al aparatului Philips Multicooker timpul de gatire va scadea.


Briosele cu capsuni se servesc calde !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia