Briose cu cappuccino

Briose cu cappuccino este o reteta simpla de briose aromate. Briosele cu cappucinno sunt perfecte pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu cappuccino

Ingrediente

  • - 200 g zahar
  • - 115 g unt
  • - 2 oua
  • - 2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic
  • - zahar vanilat)
  • - 2 lgt praf de copt
  • - 1 varf de lgt de sare
  • - 180 g faina
  • - 85 ml lapte
  • - 2 plicuri de cappuccino
  • - 1 lgt rasa de cacao
  •  
  • Pentru frosting:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 300 g ciocolata cu capuccino
  • - 1 plic capuccino

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de cappuccino,cacaoa si sarea.
Intr-un alt bol se mixeaza untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min. Se adauga ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga peste compozitia de unt ingredientele solide si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.
Se adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Se pune compozitia in tava pentru briose tapetata cu hartiute. Se umple doar 3/4 din hartiuta de briose, pentru ca vor creste. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Frostingul este recomandat sa se faca de seara, iar dimineata se mixeaza 1-2 minute cu mixerul,
Se topeste la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se adauga plicul de cappuccino,se lasa sa se raceasca si se pune la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).
Se pune compozitia in posh si se orneaza briosele dupa ce s-au racit.

Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore datorita caruia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Briosele cu cappuccino se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce