Briose cu cafea

Briose cu cafea este un desert delicios si rapid de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta de briose aveti nevoie de faina, zahar, cafea, ciocolata, parf de copt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cafea

Ingrediente

  • 300g faina
  • 4 oua
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 2 pliculete praf de copt
  • 3 linguri de cafea tare preparata
  • 2 linguri lichior de cafea sau crema lichior de cafea
  • bombonele de ciocolata si cafea (optional)
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata neagra +2 lingurite de unt

Mod de preparare

Mixam bine de tot untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, adaugam la crema obtinuta cafeaua macinata, apoi incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Dupa ce terminam de incorporat ouale, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Alternam cu cele 3 linguri de crema de lichior de cafea amestecate cu cafeaua tare preparata pana reusim sa incorporam toata faina. Vom obtine o compozitie un pic mai tare. Adaugam apoi bombonelele de cafea (daca folositi) si amestecam totul foarte usor cu spatula sau o lingura de lemn.

Pregatim tava pentru briose, asezam in ea hartiutele speciale pentru copt si umplem cupele din ea numai pana la jumatate, deoarece la copt briosele vor creste foarte mult.

Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, le lasam la racit. Topim ciocolata si untul la cuptorul cu microunde, si o turnam peste briosele racite. Mai lasam 20 de minute la frigider si le putem servi.


Se servesc la micul dejun sau ca desert.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce