Retete dietetice
Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit. Am presat bine in fiecare forma de briosa cate o lingura cu varf din compozitia de biscuiti, ridicand putin marginile. Am introdus tava la frigider. Am mixat frisca, adaugand zaharul vanilat si 2 linguri de zahar pudra. Eu am avut frisca Pilos care nu este dulce. Am amestecat frisca batuta cu crema de branza. Am pus 5 g de gelatina la hidratar, apoi am pus gelatina putin pe foc. Am amestecat gelatina cu 2 linguri mari de iaurt (Cedra am avut in casa) si apoi cu frisca amestecata cu crema de branza. Am introdus vasul la frigider. Dupa 20 minute, am pus crema in formele de briose peste biscuiti. Am introdus din nou la frigider.
Am caramelizat 100 g zahar, am pus apoi 50 ml apa, lasand sa fiarba pana s-a topit caramelul intarit. Am adaugat nectarinele taiate bucatele si am mai lasat pe foc cateva minute. Dupa ce s-au racit, am asezat nectarinele peste crema de pe briose. Eu nu am pus, dar este necesara putina gelatina si in nectarinele caramelizate. Si cum eu ador murele, am pus pe cateva briose dulceata de mure. Se pot folosi fructe dupa preferinta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii