Branzoici

Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire se adauga galbenusurile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 20 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • 1 lingura de gris

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire se adauga galbenusurile frecate cu zahar, untul topit, restul de lapte, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, foarte putina sare. Se framanta aluatul si se acopera, dupa care se lasa la crescut intr-un loc cald. Se ia apoi o parte din aluatul crescut si se intinde pe o planseta unsa cu ulei, o foaie groasa de 1 cm, din care se taie patrate cu latura de 10 cm. Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate o lingurita de branza amestecata cu 2 oua si cu o lingura de gris. Se da apoi forma branzoaicelor, lipindu-se colturile opuse ale patratului in diagonala, cate doua. Se ung deasupra cu ou sau unt si se pun in tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptorul incins si se lasa la rumenit.


Se servesc calde, presarate cu zahar vanilat.

Alte retete:

Cozonac moldovenesc

Cornulete cu rahat

Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide