Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire se adauga galbenusurile
Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire se adauga galbenusurile frecate cu zahar, untul topit, restul de lapte, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, foarte putina sare. Se framanta aluatul si se acopera, dupa care se lasa la crescut intr-un loc cald. Se ia apoi o parte din aluatul crescut si se intinde pe o planseta unsa cu ulei, o foaie groasa de 1 cm, din care se taie patrate cu latura de 10 cm. Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate o lingurita de branza amestecata cu 2 oua si cu o lingura de gris. Se da apoi forma branzoaicelor, lipindu-se colturile opuse ale patratului in diagonala, cate doua. Se ung deasupra cu ou sau unt si se pun in tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptorul incins si se lasa la rumenit.
Se servesc calde, presarate cu zahar vanilat.
Alte retete:
Cozonac moldovenesc
Cornulete cu rahat
Prajitura snikers
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii