Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la po
Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la portocala, ciocolata rasa si oul. Punem aluatul intr-o folie si il punem la rece jumatate de ora. Presaram faina pe o suprafata si intindem aluatul la ½ cm grosime si taiem forme de 5 cm si le pozitionam nu foarte apropiate, intr-o tava captusita cu hartie de copt, pentru ca se umfla putin. Coacem 15 minute in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C, asteptam sa se raceasca si le glazuram. Pentru glazura: amestecam zaharul pudra, sucul de portocale si albusul. Topim ciocolata. Biscuitii raciti ii inmuiem in glazura, atunci e buna cand acopera partea superioara a biscuitilor, ii punem inapoi pe hartia de copt. Dupa ce glazuram 3-4 bucati picuram putina ciocolata topita deasupra, pe care o modelam cu scobitori, trasam linii de 3-4 ori in directii diferite. Cand deja glazura se usca prea repede, trebuie sa lucram in parti. Cand jumatate din biscuiti sunt gata, schimbam ordinea: inmuiem in ciocolata, si picuram din glazura alba, modelam cu scobitori. Dupa ce s-au uscat, ii punem intr-o cutie inchisa etans pe hartia de copt in straturi si ii tinem la rece, rezista pana la 3-4 saptamani.
Alte retete prajituri recomandate
Torturi cu capsuni
Tarta de capsuni
Prajituri cu visine
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii