Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la po
Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la portocala, ciocolata rasa si oul. Punem aluatul intr-o folie si il punem la rece jumatate de ora. Presaram faina pe o suprafata si intindem aluatul la ½ cm grosime si taiem forme de 5 cm si le pozitionam nu foarte apropiate, intr-o tava captusita cu hartie de copt, pentru ca se umfla putin. Coacem 15 minute in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C, asteptam sa se raceasca si le glazuram. Pentru glazura: amestecam zaharul pudra, sucul de portocale si albusul. Topim ciocolata. Biscuitii raciti ii inmuiem in glazura, atunci e buna cand acopera partea superioara a biscuitilor, ii punem inapoi pe hartia de copt. Dupa ce glazuram 3-4 bucati picuram putina ciocolata topita deasupra, pe care o modelam cu scobitori, trasam linii de 3-4 ori in directii diferite. Cand deja glazura se usca prea repede, trebuie sa lucram in parti. Cand jumatate din biscuiti sunt gata, schimbam ordinea: inmuiem in ciocolata, si picuram din glazura alba, modelam cu scobitori. Dupa ce s-au uscat, ii punem intr-o cutie inchisa etans pe hartia de copt in straturi si ii tinem la rece, rezista pana la 3-4 saptamani.
Alte retete prajituri recomandate
Torturi cu capsuni
Tarta de capsuni
Prajituri cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii