Biscuiti cu ovaz si fructe uscate

Reteta este a mamei si toata lumea care i-a gustat si i-a facut si-a dorit sa o repete.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu ovaz si fructe uscate

Ingrediente

  • 200 g fulgi ovaz
  • 200 g Faina
  • 100 g Zahar brun
  • 200 g unt
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g fructe uscate
  • seminte sau nuci
  • 2-3 linguri lapte rece

Mod de preparare

In robotul de bucatarie de baga fulgii de ovaz, faina, praful de copt, nucile, fructele uscate (se pot folosi stafide, merisoare, caise, curmale, etc-personal prefer merisoarele) si zaharul si se amesteca bine. Se transfera intr-un castron unde se adauga untul peste compozitia uscata si nucile, se amesteca foarte bine (de preferat cu mana). La sfarsit se adauga laptele rece si se modeleaza intr-o bila mare. Se da la frigider pt min imbracat in folie. (nu il tineti mai mult la frigider pentru ca se va intari si biscuitii vor fi greu de modelat). Mie imi place sa mai pun si fulgi de ciocolata sau bobite. Dupa timpul petrecut in frigider se fac bilute care se aplatizeaza in forma unui biscuite rotund, se pun pe foaia de copt si se dau la cuptor pt aprox 20 de min (cateodata doar 15 min depinde cat de incalzit e cuptorul) la 180 de grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia