Beigli cu nuca si mac

Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru alut :
  • ½ kg faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • sare
  • Ingrediente pentru umplutura de nuca :
  • 300 gr miez de nuca
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr biscuiti sfarmati
  • coaja de la o lamaie
  • 100 gr stafide sau cubulete de marmelada de gutui
  • Ingrediente pentru umplutura de mac :
  • 300 gr mac macinat
  • 200 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet zahar vanilat sau coaja de la o lamaie
  • 50 gr gris sau faina

Mod de preparare

Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se framanta rapid aluatul si se lasa la dospit cca 2 ore. Aluatul se imparte in 2 sau 4 bucati egale (2 mai mari sau 4 mai mici). Se intind bucatile formate astfel incat sa se obtina bucati dreptunghiulare cu o grosime de ½ cm.

Se aseaza umplutura pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 2 cm liber pe margine. Se incepe sucirea avand grija ca in timpul sucirii capetele sa fie bagate. Se aseaza in tava si se ung deasupra cu galbenus de oua si timp de o ora se lasa la crescut in cuptorul cald. Dupa aceea se ung cu albus de ou si se lasa la racit cca ½ ora. Dupa ce se va raci, va capata culoarea marmurei. Cu o furculita se impung marginile sa nu se crape in timpul coacerii si le lasa 25-30 de minute in cuptorul incins. Se evita deschirea usii cuptorului.

Mod de preparare umplutura:

Umplutura cu nuca : se prepara un sirop gros de zahar din 300 ml apa si zahar se adauga nuca. Se ia de pe foc si se adauga biscutitii maruntiti si restul ingredientelor.

Umplutura de mac : se fierbe laptele se adauga macul amestecat cu gris si apoi zaharul. Si la aceasta umplutura se poate adauga marmelada de gutui sau stafide.

Daca pregatiti beigli jumatate cu mac, jumatate cu nuca, se pune jumatate jumatate din fiecare umplutura. Ambele se pun rece pe aluat.
Alte dulciuri recomandate

Compot de caise

Gem de caise

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia