Incalzeste smantana, adauga oul, amesteca, dupa care adauga drojdia sfaramata. Sfarama 250 g de unt sau margarina in 500 g de faina, presara cu 50 g d
Incalzeste smantana, adauga oul, amesteca, dupa care adauga drojdia sfaramata. Sfarama 250 g de unt sau margarina in 500 g de faina, presara cu 50 g de zahar pudra si putin sare, dupa care adaugasmantana cu drojdie si framanta aluatul. Imparte-l in 6, impacheteaza individual cele sase parti si pastreaza-le in frigider pana ziua urmatoare.
Umplutura de nuca: 50 g stafide inmuiate in 30 ml de rom, miezul unui baton de vanilie, 300 g zahar vanilat amestecat cu 300/400 ml de lapte, 400 g nuca macinata. Fierbe laptele cu zahar, adauga vanilia si stafidele inmuiate in rom, ia vasul de pe foc si adauga 400 g de nuca macinata (daca este prea moale poti adauga pesmet) si las-o sa se raceasca.
Umplutura de mac: 50 g stafide inmuiate in 30 ml de rom, 200 g zahar pudra fiarta in 100 ml de apa, 200 g mac macinat. Fierbe apa cu zahar, ia vasul de pe foc si adauga mac, stafide, coaja rasa si sucul de la o lamaie, si las-o sa se raceasca.
Umplutura de castane: 500 g pasta de castane, rom/aroma de rom, putin zahar vanilat. Amesteca toate ingredientele (poti adauga si stafide, coaja rasa de lamaie/portocala, aroma de portocala).
Umplutura de branza: 500 g branza, zahar/miere/indulcitor, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala, stafide, 1 ou si 1 galbenus. Amesteca aceste ingrediente, iar daca umplutura e prea lichida poti adauga putin gris. In cazul in care e prea groasa, poti adauga putina smantana.
Framanta lejer cele 6 parti de aluat si intinde-le pe o plansa tapetata cu faina in forma de dreptunghiuri de 5 mm grosime. Unge foaia cu albus si cu jumatate de umplutura, lasand liber o banda de 2-3 cm pe partea mai lunga. Presara cu stafide. Pe partea mai scurta indoaie o dunga de 2-3 cm, dupa care ruleaz-o. Aseaz-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedeaza la fel cu urmatoarele 5 parti de aluat. Unge-le cu galbenus si lasa-le sa stea jumatate de ora (sau putin mai mult daca inca nu s-a uscat galbenusul). Unge-le cu albus si lasa-le sa stea inca 1/2-1/3 de ora. Infige o furculita de mai multe ori in rulade, incat sa nu crape. Coace-le in cuptorul preincalzit, in jur de 40 de minute. Nu deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Lasa-le sa se raceasca in tava.
Observatie: vei obtine 6 rulade.
Umplutura de budinca/fructe: Fierbe doua budinci in 700-800 ml de lapte, cat este inca fierbinte adauga 1-2 palme de fructe uscate taiate marunt (caise, smochine, curmale, prune etc). Unge rulada cu aceasta umplutura.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii