Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece
Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece si o lingurita de fecula. Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura, pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca intr-una, iar cand crema incepe sa se tina de lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron, si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. Cand s-a mai racorit, se amesteca usor cu 350 gr. de frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla, cu o gaura la mijloc, unsa cu ulei de migdale sau udata cu apa. Se da la gheata vreo 2 ore. Se rastoarna, si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. In compozitie se pot pune fructe zaharisite, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel vreo jumatate de ora.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaDe mai bine de un an imi doream sa pregatesc aceasta reteta, dar parca niciodata nu mi se lega de maini. Mereu preparam...
Aperitiv oua scotieneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii