Bavareza de piersici

Bavareza de piersici este o reteta de prajitura simplu de facut, o prajitura aromata cu piersici perfecta pentru o zi calda de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bavareza de piersici

Ingrediente

  • piersici; 200 gr de biscuiti; 80 gr de alune de padure prajite; 150 de grame de unt topit; 17 gr de gelatina adica foi; 400 de ml de smintina lichida; 5 linguri de zahar;

Mod de preparare

Eu aveam niste piersici care nu-mi mai placeau pentru ca erau moi asa ca le-am curatat si le-am facut bucatele, bucatelele cele mai tari le-am pus intr-un castronel si restul le-am amestecat in robot obtinind un piure.

Apoi am sfarimat 200 de grame de biscuiti, i-am amestecat cu 80 de grame de alune de padure prajite si macinate (reteta prevedea 50 de alune si 50 de migdale) si cu 150 de grame de unt topit. Am luat platoul, am pus decoratia pe care am "mostenit-o" de la Angelique, am pus inelul de la o forma de tort detasabil in asteptarea momentului in care voi poseda si eu un inel ca al Marcelei prin bunavointa unei prietene), inel pe care l-am "captusit" cu hirtie de copt, si in tot acest mecanism am pus amestecul de biscuti si am introdus rapid in frigider.

Am pus apoi in apa la muiat 17 gr de gelatina adica foi, am muiat-o pe foc mic cu putin piure si apoi am amestecat-o cu piureul de piersici Am facut frisca in 400 de ml de smintina lichida si un pic de zahar cred ca vreo 5 linguri, din pacate am pus "ochiometric" si in aceasta frisca am inceput sa adaug putin cite putin piure-ul de piersici apoi la sfirsit am pus si bucatelele.

Am scos inelul de la frigider si am varsat compozitia deasupra dupa care am repus la frigider, era ora 16.30 si mi-era cam frica ca nu se va intari pentru ora cinei dar am avut noroc si la urma am scos inelul si am decorat cu feliute de piersicici astfel ca mai mult nu ma pricep inelul cred ca era 28 diametru. Buna dupa mine frisca e prea multa, as incerca alta data sa reduc la jumatate.


Pofta buna! Reteta Bavareza de piersici propusa de Adriana Nicoleta Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Bucataras.RO

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Ador apa de flori de portocal asa ca am vrut sa dau o savoare si un parfum deosebit..:)

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide