Batoane cu cocos

Batoanele cu cocos sunt niste prajituri delicioase de casa cu blat subtire de cacao si crema cu gust intens de cocos. Sunt minunate si deloc greu de pregatit.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu cocos

Ingrediente

  • Pentru blatul subtire de cacao:
  • 2 oua
  • 55g zahar
  • 50g faina
  • 12g cacao
  •  
  • Crema:
  • 200g fulgi de cocos
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (397g) - se gaseste la Auchan sau Delatte
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie sau 1 lingurita esenta
  • In plus:
  • 250g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Batem galbensurile cu zahar pana cand s-au deschis la culoare si sunt pufoase. Adaugam faina cernuta impreuna cu cacao si un varf de sare, amestecam usor.

Mixam albusurile pana sunt spuma si formeaza varfuri.

Adaugam putin din cantitatea de albus batut pentru a omogeniza si fluidiza amestecul de oua, iar apoi il incorporam pe tot, amestecand usor de jos in sus, ca sa avem un amestec pufos. Intindem aluatul in strat subtire in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 10-12 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Fiind un blat subtire nu trebuie sa stea foarte mult sau la temperaturi ridicate.

Pentru crema tot ce avem de facut este sa amestecam ingredientele pana la omogenizare.

Dupa ce s-a racit blatul, intindem deasupra crema in strat uniform, nivelam bine si dam la rece.

Topim ciocolata la baie de aburi.

Scoatem prajitura din frigider, o taiem in batoane de bucati egale si o "imbaiem" in ciocolata topita, dupa care asezam fie pe un gratar, fie pe o hartie de copt antiaderenta.

Lasam sa se intareasca ciocolata si le servim cu pofta :).


Servim batoanele cu cocos oricand ne e pofta de ceva bun. Sunt perfecte langa cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia