Baclavaua este o prajitura foarte dulce si care poate fi savurata alaturi de o ceasca de cafea fierbinte.
Se macină 2 linguri de fistic pentru decorat. Apoi se macină restul de fistic, nucă si migdale nu foarte fin, dupa care se amestecă cu condimentele pentru umplutură. Se topește untul, apoi cu o pensulă se unge o tava de aproximativ 18 cm x 28 cm. Cu grijă se așează 1 foaie filo în tavă așa încât jumătate este înăuntru iar cealaltă este înafară ( foaia pe lățime se pune în tavă pe lungime). Se unge foaia din tavă cu unt, se aduce cealaltă parte din afară peste cealaltă în tavă apoi se unge si aceasta cu unt. Se repetă acest proces cu încă 4 foi (recomandat ca fiecare foaie să aibă partea înafară opus parții din afară a foii precedente). Se așează jumătate din cantitatea de umplutură uniform după care se pun 2 foi conform procedeului de înainte. Se adaugă restul de umplutură apoi încă 4 foi. Cu un cuțit ascuțit se taie prin primele 2 foi rânduri în diagonală apoi opus pentru a marca bucățile de servire. Se pune într-un cuptor preîncălzit la 180 C (gaz 4) timp de 30 min. Între timp se prepară siropul. Se pun ingredientele cu 200 ml apă într-o cratiță la foc mediu. Când începe să fiarbă se dă focul la minim și se reduce siropul aproximativ 20 min. Apoi se lasă să se răcească până la temperatura camerei. Baclavaua se acoperă cu o folie de aluminiu și se mai lasă în cuptor încă 20 min. Se scoate din cuptor si se adaugă siropul peste ea, în tavă. Când baclava este rece se taie pe unde s-au marcat porțile.
* Dacă se face într-o tavă mai mare sau porție dublă cum e a mea in poză si 1 foaie încape o data in tavă fară a avea parți înafară atunci calculați foile dublu.
Baclavaua se presară înainte de servire cu fisticul rămas.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii