Oparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara. Topim margarina. Ungem c
Oparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara. Topim margarina. Ungem cu unt o tava si o captusim cu 4 foi de foetaj, fiecare foaie o ungem cu unt topit. Turnam jumatate de umplutura si nivelam suprafata, adaugam inca 4 foi de foetaj pe care le ungem cu unt topit. Turnam restul umpluturii si punem inca 4 foi de foietaj unse cu unt topit. Taiem cu cutitul forme de romb si coacem in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C. Cand e gata o stropim cu sirop si o lasam sa se raceasca.
Sirop: amestecam bine intr-o cana mierea si apa si incalzim la cuptorul cu microunde.
Este o reteta complexa dar delicioasa.
Alte retete gasiti aici
Cozonac cu nuca
Cozonac pufos
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceastă rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Comentarii