Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra. Se lasa tava la rece 30 de minute, se taie baclavaua in patrate de 5-6 cm pe latura. Se da apoi tava la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mijlociu, pentru 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 de minute. Se pregateste siropul dizolvind zaharul in apa, se fierbe in clocote 2-3 minute. Cind se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si se stropeste baclavaua.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaDin seria "Retete preparate la multicooker" vin cu aceasta delicioasa musaca, inspirata de la reteta Bylaurei. E prima data...
Musaca de cartofi cu carne de pui
Comentarii