Baclava cu nuca macinata

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi. Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Baclava cu nuca macinata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 2 oua intregi
  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • aproximativ 500 gr
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 1 litru apa
  • 500gr zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 250 gr nuca macinata
  • putin zahar
  • un pachet margarina

Mod de preparare

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi.

Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta. Aluatul trebuie sa fie moale ca si lobul urechii, asa vom stii ca e suficienta faina.Cine are timp il poate lasa la rece in frigider cam jumatate de ora, daca nu, se poate lucra si asa cu el.
Se imparte in 16 bucati egale. Fiecare parte se subtiaza cu sucitorul si se pune pe o parte a aluatului nuca + zaharul, apoi se ruleaza cu mana incet incet. Se aseaza in tava, nu e nevoie sa o ungem. Se procedeaza asa cu toate bucatelele de aluat.
Se taie cu cutitul in tava rulourile obtinute, si se toarna pachetul de margarina topit, fierbinte.
Se coace la foc mare aproximativ 10, 15 minute ca mai apoi la foc potrivit, intoarcem tava ori de cate ori consideram ca e nevoie.

 

Cand e gata coapta se acopera cu siropul de apa + zahar facut si racit in prealabil.
E foarte important ca aluatul sa fie fierbinte si siropul rece, sau invers, aluatul rece si siropul fierbinte.
POFTA BUNA!


Baclava cu nuca macinata se serveste a doua zi, dupa ce siropul a intrat bine in aluat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia