Se amesteca nuca impreuna cu zaharul si putina scortisoara, iar untul se pune la topit intr-un vas. Intr-o tava unsa cu unt, se asaza o foaie din alu
Se amesteca nuca impreuna cu zaharul si putina scortisoara, iar untul se pune la topit intr-un vas. Intr-o tava unsa cu unt, se asaza o foaie din aluatul pentru placinta, se unge cu unt, se mai pun doua foi, de asemenea unse cu unt, apoi se pune un strat de nuci. Se asaza deasupra o foaie unsa cu unt, se presara un alt strat cu nuca si se pune alta foaie unsa cu unt. Deasupra se asaza 2-3 foi, unse fiecare cu unt. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi se pune baclavaua la cuptor. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, romul, vanilia si coaja de lamaie. Dupa ce baclavaua s-a rumenit, se toarna deasupra o parte din sirop si se mai lasa putin in cuptor.
Baclavaua se serveste stropita cu restul de sirop.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Turta dulce Prajitura televizor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii